Verwarming: comfort en rendement

Centrale verwarming
Een centrale verwarmingsketel is een installatie die voor warm water zorgt en hiermee de kamers in een huis verwarmt. De ketel heeft een gasaansluiting en verhit het water. Met de circulatiepomp wordt het warme water rondgepompt. De verbrande gassen worden afgevoerd door een rookafvoerkanaal. Een thermostaat zorgt voor de regeling van de warmtevoorziening. Met een zogenaamde CV combi-ketel wordt ook het tapwater voor de keuken en badkamer verwarmt. De functionaliteit en de (stook)kosten zijn sterk afhankelijk van het vermogen en rendement van de CV-ketel. In Nederland is Centrale Verwarming volgens dit principe nog steeds het meest toegepast.

Settels installeert verschillende centrale verwarmingssystemen, zowel in nieuwbouw als bestaande bouw. Voor abonnementen, onderhoud en calamiteiten hebben wij een intensieve samenwerking met Gasservice Kennemerland.

Vloerverwarming
Vloerverwarming is een financieel aantrekkelijke en behaaglijke vorm van verwarming. Flexibele kunststof leidingen worden in de vloer aangebracht en via een verdeelunit aangesloten op het CV systeem. Het water in de leidingen geeft de warme geleidelijk af aan de vloer. Door het toepassen van vloerverwarming ontstaan er minder schommelingen in temperatuur en de luchtvochtigheid blijft beter op peil. Vloerverwarming geeft een comfortabel gevoel en u heeft geen last van “ontsierende radiatoren”.

Settels installeert verschillende systemen met vloerverwarming waaronder: noppen isolatieplaat systeem op bouwnetten, of ingefreesd in de cement dekvloer. Wij doen dit in nieuwbouw en bestaande bouw, als hoofdverwarming of bijverwarming in combinatie met radiatoren. In combinatie met een warmtepomp kan een vloerverwarming ook ingezet worden om te koelen.

Heeft u interesse en heeft u behoefte aan een vrijblijvend advies over alle vormen van verwarming, neem dan contact met ons op.

BELLEN: 0251 65 62 50

CONTACT | ADVIES | OFFERTE

Bel 0251 65 62 50 of stuur een mail:
info@settelsinstallatietechniek.nl